Return to site

Workshop geeft inzicht in financieringsmogelijkheden

· Nieuws

Voor een ondernemer is het moeilijk door de bomen het bos te zien als het gaat om financiering. Toch zijn er veel mogelijkheden, bleek tijdens de Workshop Funding van GrowthMatters op 16 mei. In de workshop Funding gaven Joep van Gelder van KplusV, Roderick Alberti van de Rabobank Gooi en Vechtstreek en ervaren ondernemer Hans Janssen inzicht en tips over hoe je de groei van je onderneming succesvol financiert.

PIM

Joep van Gelder vertelde over het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB, een mondvol die gemakshalve tot PIM is afgekort. PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland en helpt innovatieve en duurzame MKB’ers met financieringsvragen. Ondernemers krijgen 1-op-1 ondersteuning als het gaat om hun strategie, businessplan en financieringsmogelijkheden. Financiering gebeurt met behulp van het netwerk van PIM. Maar er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden van crowdfunding.

Foto: Roderick Alberti van de Rabobank Gooi en Vechtstreek

Crowdfunding is ook iets waar de Rabobank zich sinds kort mee bezighoudt, vertelde Roderick Alberti. De bank is samen met Nxchange begonnen met Rabo@Crowd. Via dit platform kunnen investeerders bedrijven helpen om hun plannen en ambities te realiseren. Rabobank verstrekt bedrijven een lening of een krediet. Daarnaast kun mensen investeren in obligaties van deze bedrijven.

Het succesverhaal van Woodwing

Hans Janssen nam de aanwezigen mee in het ongelofelijke verhaal van zijn bedrijf Woodwing. Dat maakt software voor het publiceren van magazines op de iPad en andere mobiele devices. Woodwing had zijn oplossing net klaar toen Apple in 2010 met de iPad kwam. Dat werd voor het bedrijf een rollercoaster van succes die de eigenaren financieel geen windeieren legde.

"Succes", zegt Janssen, "is inzet maal kunde". Hij adviseert startups die nog in het beginstadium zijn niet hun neus op te halen voor het verkopen van services. Dat deed Woodwing ook en het stelde het bedrijf in staat hun software-product verder te ontwikkelen. "Met services kan je prima producten financieren", aldus Janssen.

Volgende workshop

De volgende workshop van GrowthMatters staat ook alweer in de agenda. Op woensdag 26 juni is het onderwerp Businessmodel You. Wat vind je leuk en welke waarde voeg je toe als mens én ondernemer? Deze workshop Business Model You geeft je een steuntje in de rug om erachter te komen welke kant je op wilt met jouw loopbaan en onderneming. Business Model You is gebaseerd op het Business Model Canvas, de één-pagina-Canvas-methode die al duizenden organisaties en personen wereldwijd heeft geholpen zichzelf opnieuw uit te vinden.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK