Return to site

Onderzoek naar startups in de regio

Startups in de regio Gooi en Vechtstreek en de regio Utrecht zijn samen goed voor vele honderden banen. Uit onderzoek onder regie van Startup Utrecht, waaraan ook GrowthMatters meewerkte, blijkt dat er in de twee regio's 209 startups zijn. Die zijn goed voor bijna 1.700 arbeidsplaatsen. De resultaten van het onderzoek zijn te zien op een interactieve kaart.

Data

Het onderzoek is gebaseerd op interviews met startups zelf en de data van bedrijven, organisaties, opleidingen en instanties die met startups werken.
Onder een startup wordt in het onderzoek verstaan "een bedrijf dat ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, tussen de 1 en 5 jaar jong is, bij de start minimaal twee founders in dienst had, een innovatief product of dienst aanbiedt en een schaalbaar en repeteerbaar businessmodel heeft."

Afbeelding boven: een beeld van de vestigingsplaatsen van startups in de regio Gooi en Vechtstreek

Inzichten

De cijfers en inzichten geven volgens Inez Teunissen, directeur StartupUtrecht, aan dat Utrecht een groeiend startupklimaat heeft. “Uit onze verkenning blijkt dat de startups ook echt voor werkgelegenheid zorgen in Utrecht. Onder de vlag van StartupUtrecht investeren partijen zoals de gemeente Utrecht, incubators en Economic Board Utrecht, daarom in een verdere ontwikkeling van het startup-ecosysteem. Daarbij leggen we nadruk op drie onderdelen: toegang tot kapitaal, corporates en talent en skills. Daar zien we nog ruimte voor verbetering. Als we dit onderzoek over drie jaar herhalen, willen we een verdere stevige groei zien, zowel in het totale aantal startups als in het aantal startups dat doorgroeit naar scale-up.”

Klimaat

Jeroen Kreijkamp, wethouder Economische Zaken gemeente Utrecht: “Deze cijfers onderstrepen waarom we investeren in een goed klimaat voor startups en scale-ups. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid en innovatie.”
 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK