Return to site

"Marketing is een cruciaal middel voor ondernemers"

Elke ondernemer wil zijn onderneming naar een hoger niveau tillen. Goede marketing van product of dienst is daarvoor onontbeerlijk. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, waar liggen de kansen en valkuilen? Met een beperkte hoeveelheid aan expertise en kennis op het gebied van marketing zijn deze drempels vaak moeilijk te spotten. GrowthMatters biedt ondernemers hulp. Donderdag 28 maart geeft inspirator, interimmanager, coach in digitale transitie en allround marketingspecialist, Hielko van der Molen, een workshop over het belang van digitale marketing. Speciaal voor ondernemers met groei-ambitie in de Regio Gooi en Vechtstreek.

Elke Growthmatters-bijeenkomst wordt er licht geworpen op een belangrijk aspect van ondernemen. Vorige edities werden er onderwerpen behandeld als ‘het formuleren van een strategisch plan’ en ‘het werven en behouden van talent’. Deze editie zal de focus liggen op de digitale marketing. Hielko van der Molen is een expert op dit vlak en kan ondernemers helpen hun kennis en vaardigheden aan te scherpen.  

Online virus

Hielko van der Molen werd in 1999 gegrepen door het online virus. Hij heeft sinds organisaties geholpen met het maken van de transitie naar het digitale landschap. Met zijn lezingen, trainingen en workshops verschaft hij inzicht over de impact van technologie - en andere veranderingen - op het businessmodel.

Van huis uit is Hielko een technisch bedrijfswetenschapper en heeft hij digitale ervaring opgedaan zowel aan de kant van bureau als aan de klantkant . Hij heeft leidinggegeven aan verschillende e-commerce afdelingen bij financiële instellingen en was actief in de hotelbranche. Hier was hij verantwoordelijk voor tientallen websites, boekings-en verkoopsystemen en de e-mailmarketing voor deze bedrijven. Daarnaast is hij docent bij verschillende opleidingen.

Interview

Kort samengevat: Hielko heeft een schat van ervaring op het gebied van digitale marketing. Om alvast een voorproefje te geven van Hielko zijn kennis hield GrowthMatters een kort interview met hem.

Hi Hielko! Waarom is marketing zo belangrijk voor ondernemers met groei ambitie?
“Bij groei is het nodig om nieuwe klanten te zoeken. Om die te vinden is marketing een cruciaal middel. Het is belangrijk om bekend te zijn bij je potentiële klant zodat je bij het verkoopgesprek meer tijd en aandacht kunt besteden aan het probleem van de prospect. Het antwoord is dan in de vorm van jouw product of dienst.” 

Vind je dat ondernemers wel voldoende aandacht besteden aan marketing binnen hun bedrijf?
“Ja en nee. Vaak doen ondernemers onbewust marketingactiviteiten, maar wordt de potentie van het bewust en eenduidig inzetten onbenut gelaten. Dat vind ik altijd jammer.” 

Welk onderdeel binnen de marketing is erg belangrijk maar wordt nog te vaak over het hoofd gezien door ondernemers?
“Het effect van goede e-mailmarketing is zeker in het digitale tijdperk nog vaak onderschat.”

Is marketing tegenwoordig niet vooral technologie? 
“Dat is het zeker niet! Maar door alle digitale mogelijkheden en tools lijkt dat wel zo.” 

Wat is dé tip die je in 2019 kan geven aan de ondernemer?
“Wees bewust van de marketing die je al doet en het effect daarvan. Probeer daarin uniform te zijn, vraag je klanten wat voor hun werkt en verbeter dit. Mijn motto is: alles wat je aandacht geeft groeit.” 

Inschrijven workshop

Tijdens het GrowthMatters-event zal Hielko dieper induiken op de belangrijkste aspecten van digitale marketing voor je onderneming. Er zal ruimte zijn om specifieke vragen te stellen en te sparren met andere ondernemers uit de omgeving. Meld jou en je onderneming voor de workshop van 28 maart! Tot dan!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK