Return to site

Digital marketing: een uitdaging voor veel ondernemers

· Nieuws

Marketing, en zeker digitale marketing, is een uitdaging voor veel ondernemers. Klanten verwachten steeds meer en de concurrentie is moordend. Daarom is het als ondernemer van groot belang de weg te vinden in het digitale marketing landschap, zegt marketingspecialist Hielko van der Molen. Hij gaf een workshop over Digital Marketing voor 12 ondernemers uit de regio. Locatie was het M-gebouw in Hilversum.

Tijdperk

Het digitale tijdperk draait op volle toeren, aldus Hielko. De eerste generatie die is opgegroeid met internet is net volwassen geworden. De ontwikkelingen gaan snel. Voor een ondernemer betekenen deze continue veranderingen dat ze hun businessmodel continue moeten aanpassen.

Gelukkig zijn er in marketing bepaalde facetten die niet veranderen, zegt Hielko van der Molen. “Mensen willen snel informatie, maak je website daarom duidelijk. Print alle stappen die er op jouw website nodig zijn om bij de gewenste aankoop of contact knop te komen uit en hang ze aan de muur. Dit zijn er meer dan dat er nodig zijn. Zorg ervoor dat de klant binnen 2 of 3 klikken bij de gewenste plek op de website is en haal alle overbodige stappen weg.”

Hobbel

Digitale Marketing hoeft niet moeilijk te zijn, vindt Hielko. “Het is een kwestie van weten wie de doelgroep is. In plaats van een hobbel is het een mogelijkheid om te kunnen groeien. Het enige wat je moet doen is wat tijd besteden om het onder de knie te krijgen.”

Op donderdag 16 mei is er weer een nieuwe GrowthMatters-bijeenkomst. Dan geven Joep van Gelder van KplusV, een expert van de Rabobank en ervaren ondernemer Hans Janssen inzicht en tips over hoe je de groei van je onderneming succesvol financiert. De workshop is opnieuw in het M-gebouw.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK